Om Alequi Equestrian

ALEQUI erbjuder våra kunder ett brett och exklusivt sortiment av hästutrustning av högsta kvalitet. Vår målsättning är att skapa träns, pannband, grimmor och annan hästutrustning med en klassisk och modern touch. Kvalitet, passform och funktion prioriteras mycket högt och våra produkter är valda med omsorg.

Vi vill att de stilfulla och eleganta produkterna ska fungera till både vardag och på tävling. Tanken är att erbjuda ett brett sortiment av toppkvalitetsutrustning, till ett bra pris.

Vår vision är att kunna erbjuda det lilla extra.

ALEQUI är baserade i Sigtuna, Stockholm med försäljning i Europa. Välkommen att besöka oss om du skulle ha vägarna förbi!

Rundsytt träns
Alequi pannband

Alequi tar ansvar

Jag är mycket mån om hästutrustning av hög kvalitet, och bra passform, utan onödigt slitage på miljön. Detta genomsyrar hela kedjan från produktion till konsument. Vi försöker alltid att hitta de material, tekniker och processer som ger minst miljöpåverkan.

Vi har endast exklusivt engelskt, vegetabiliskt garvat läder av högsta kvalitet. Schabraken är 100 % ECO. Tyget är färgat i ekologiska färger, helt fri från farliga och miljöfarliga ämnen. Fabriken som tillverkar dessa är miljöcertifierade, vilket innebär att de är godkända från de anställdas arbetsmiljö till materialen de jobbar med. Miljöcertifierat, vilket innebär att de är noga granskade och godkända, på som rör arbetsmiljö till material i schabraken. Vi satsar på Kvalitet före Kvantitet, vilket är viktigt för hållbar utveckling.

Vi vill att man ska kunna använda Alequis schabrak i flera år, och ha träns och läderutrustning som bara blir finare med åren.

Alexandra Lundegård

Mitt namn är Alexandra Lundegård, skapare och drivare av ALEQUI Equestrian. Ett gediget hästintresse och utrustningsmedvetenhet är grunden till ALEQUI, där min vision är att ta fram hästutrustning av högsta kvalitet, på ett hållbart sätt.

Jag har under flera år jobbat inom den internationella modevärlden, och jobbat med med några av världens största modemärken, i Paris och Milano. Det har gett mig instressant inblick i tankarna och arbetet bakom stora kampanjer, vilket jag försöker att applicera i ALEQUI.

Min vision är att ta fram förstklassig utrustning i klassisk elegans, med inslag av nytänkande design.

Om Alequi, Alexandra Deimion