Skötselråd

Lädervård

Våra produkter är tillverkade av bästa läderkvalitet och sys för hand. För att din produkt ska hålla länge och bara bli vackrare med åren är det viktigt med korrekt och varsam skötsel. Tänk på att ljust läder kan bli mörkare av infettning och oljning.

Alla våra produkter är försedda med ett skyddande och vårdande vax.

Rengör lädret efter varje användning med skonsam rengöring, exempelvis Effax Läder-combi. Detta för att avlägsna smuts och hålla lädret mjukt. Oftast räcker det med mild rengöring för att lädret ska återfå sin lyster och smidighet. Efterputsa med en ren bomullshandduk för extra fin finish.

Efter rengöring kan läderprodukterna, vid behov fettas in. Detta behövs göras efter extrem svettning, då saltet torkar ut lädret eller om lädret börjar kännas torrt. Vi rekommenderar Effax läderbalsam.
Då lädret redan är infettat vid tillverkning kan överdriven infettning ge ett sladdrigt och glanslöst resultat. Olja rekommenderas endast ett par gånger om året, om det ens är nödvändigt!

Skötsel av kristaller

Kristallerna på ALEQUIs produkter bör hållas rena för att glänsa till fullo. De rengörs enklast med att putsas med en mjuk tygduk och vid behov kan man skölja dem lätt i ljummet vatten och lite diskmedel. Skölj och torka dem direkt efteråt för att undvika vattenfläckar på dem.

Se över metallhållarna till kristallerna, då de kan öppnas vid rengöring, eller fastnat i pannluggen. Om det hänt, böj försiktigt tillbaka dem.

Hantera din produkt varsamt och motböj aldrig ett pannband. Samtliga pannband är tillverkade för hand.